Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW), İstanbul

Adını dünyanın ilk kadın savaş pilotundan alan Sabiha Gökçen Havalimanı, yurt içi ve yurt dışına çok sayıda uçuş hizmetiyle Türkiye’nin en işlek havalimanı kabul edilmektedir. Medeniyetlere çağlar boyunca ev sahipliği yapmış şehrin 2. inşa edilen havalimanıdır. Hızlı ulaşım sağladığı için yolcular çoğunlukla hava yoluna yönelirler. Bugün iki kıta arasındaki köprü işlevini devam ettiren şehirde havalimanın işlevi yerine getirmedeki payı büyüktür. Ülkenin en çok nüfusa sahip ili olan İstanbul; aynı zamanda turizm, sanayi, eğitim fonksiyonlarında zirvededir. Bu fonksiyonların etkisiyle şehre gerek yurt içinden gerekse yurt dışından sık sık havayoluyla yolculuklar, göçler olur. Sabiha Gökçen Havalimanı, büyük ölçekli kapasitesiyle şehrin işlevlerine katkı sağlamakta zorlanmaz. Kendi içerisinde alanlara ayrılarak görevlerde aksamanın önüne geçer. 

İçerisinde uluslararası ve kargo olmak üzere iki terminal barındırır. Yurt içi ve yurt dışı gidiş-gelişler uluslararası terminal vasıtasıyla gerçekleştirilir. Terminal yıllık 25 milyon yolcuya ev sahipliği yapabilmektedir. Bu sayı şehrin nüfusunun iki katına yakındır. Yurt içi mal gönderimi, ithalat-ihracat işlemleriyse yıllık 90000 ton kapasiteli kargo terminali vasıtasıyla gerçekleştirilir. Havalimanı içerisindeki bir diğer alan, uçakların bakım ve tamiratının sağlandığı bölgedir. Bu bölgede çeşitli şirketler, yolcuların güvenli seyahati için uçakları detaylıca incelerler. Limanda uçuşlar için ayrılan pistin uzunluğu üç metredir. Aynı ayna 55 uçağı barındırabilen park alanının yanında güvenlik için ayrılan noktalar bulunur. Bu noktalarda güvenlik görevlileri her daim tetiktedir, ayrıca limanın her tarafı güvenlik kameralarıyla örülüdür. Bunun yanında uçuş yolculuğunuzu tamamladığınızda yararlanabileceğiniz hizmetler havalimanına dengeli dağıtılmış durumdadır. Sabiha gökçen araç kiralama, yeme-içme, barınma, alışveriş gibi hizmet alanları her daim kullanımınıza açıktır.

Ulaşım

Sabiha Gökçen Havalimanı’na en yakın yerleşim yeri 12 kilometre uzaklıkla Pendik ilçe merkezidir. Kentin Anadolu Yakası’ndaki merkez bölgelerden Kadıköy’e uzaklığı 40 kilometredir. Avrupa Yakası’nın merkezi niteliğindeki Taksim’e uzaklığıysa 50 kilometre olarak ölçülmektedir. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım TEM otoyolu vasıtasıyla sağlanmaktadır. Havabus, metro, belediye otobüsü seçenekleri var olmakla beraber kişisel araçla ulaşım noktasına hareket etmek her zaman için avantajdır. Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama, otopark ve vale hizmetleri bu avantajı besler. Şehir içi ve şehre yakın bölgelerden Havalimanı’na ilerleyecekseniz kişisel aracınızdan yana tercihte bulunabilirsiniz. Kişisel eşyalarınızı dilediğiniz gibi taşıma, dilediğiniz zamanda yola çıkıp havalimanı varma, eğer gidiş-dönüş yapacaksanız döndüğünüzde ulaşım sıkıntısı çekmeme gibi noktalarda bireysel araç her daim bir adım öndedir. Aracınızı park ve emanet etme konusunda endişe duyabilirsiniz. Havalimanı’nın otopark hizmeti, bu konuda kafanızda soru işareti kalmamasına yardımcı olur. Uluslararası terminal bölümündeki 4 katlı, 4718 araç kapasiteli devasa otopark hizmet için sizleri bekler. Yararlanmak için tek yapmanız gereken girişte bilet almaktır. Biletinizi aracınızı teslim alana kadar saklı tutmalısınız. Aracınızı teslim almadan önce gişeye ödeme yapıp aracınıza yönelmelisiniz. Eğer abonman kartından yana tercih yaparsanız ödemeyi uçuştan önce yapmanız gerekir. Bu sayede aracınızı 30 güne kadar güvenle otoparkta bekletirken seyahatiniz süresince içinizi rahat ettirebilirsiniz.

Otopark ücretleri aracın kullanım tarzına ve park süresine göre değişebilir. Eğer vale hizmetinden yararlanmak isterseniz bu hizmetin bedeli de bilet fiyatınıza yansır. Vale sayesinde havalimanına ulaştığınızda park için yeterli vaktiniz yoksa bu sorunu aşabilirsiniz. Aracınızı teslim noktalarına bırakarak diğer önemli işleriniz için zaman kazanabilirsiniz. Sabiha Gökçen kiralık araç, yararlanabileceğiniz bir diğer imkândır. Çeşitli koşullar, sizi bu imkâna yönelmeye itebilir. Kendinize has aracınız olmayabilir. Kendinize ait aracı havalimanına götürmek istemiyor olabilirsiniz. Yahut aracınızın bulunduğu konum, havalimanının çok uzağında olabilir. Bu ve benzeri durumlarda kendinizi aracınızda gibi hissedip kullanabileceğiniz kiralık araçlar, hayatınızı kolaylaştırır. Uçaktan indiğiniz anda ulaşım aracına kavuşarak dilediğiniz noktaya hareket edebilirsiniz. Kiralama ofislerini terminal binasının gelen yolcular bölümünde bulabilirsiniz. Herhangi bir saatte ofislere giderek aracı ne zaman iade edeceğinize dair form doldurarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  Sabiha Gökçen araç kiralama fiyatları; firmalara, kiralama süresine ve araç çeşidine göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Karşılaştırma yapıp araç kiralama işini pratik şekilde halletmek isterseniz Cepyol araç kiralama hizmetine gidebilirsiniz. Gerekli bilgileri girerek yer, zaman fark etmeksizin en uygun teklifleri alabilirsiniz.

Konum

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndadır. Şehrin doğu ucunda, Pendik ilçesinin kapsamı içerisinde, yer alır. Anadolu’yla metropol kenti birleştirme işlevinin yanında aynı zaman ülkenin Avrupa’ya açılan kapılarından biridir. Havalimanını öne çıkaran özelliklerden biri, yurt dışına seferlerde ülke içinden çok fazla misafir ağırlamasıdır. Kıta ve ülke fark etmeksizin birçok ülkeye sık seferler kolaylıkla bulunabilir. Bunun yanında yurt dışından ülkeye gelen misafirlerin en yoğun olduğu ulaşım noktalarından biridir. Havalimanı konumu itibarıyla Balkan ülkelerine oldukça yakındır. Bazı yakın ülkelere olan uzaklıkları şu şekildedir:

  • Bulgaristan (577)
  • Yunanistan (1558)
  • Romanya (1003)
  • Ukrayna (1098)

Özellikle yurt dışından ülkeye döndüğünüzde çevre şehirlere giderken Sabiha Gökçen araç kiralama günlük hizmetinden, tercih ettiğiniz takdirde, yararlanabilirsiniz. Bu noktalardan havalimanına iade için dönmeniz olanaklıdır. Uzak şehirler için kiralama yaptığınız takdirde tercihinize göre en yakın havalimanına iade olanakları da tanınmaktadır. Çevresinde yer alan bazı şehirlere uzaklığı:

  • Tekirdağ (271 km)
  • Edirne (337 km)
  • Bursa (118 km)
  • Kocaeli (73 km)
  • Yalova (70 km)

Seyahatleriniz sırasında doğal güzellikleriyle dillere destan, nice esere ilham kaynağı olmuş İstanbul manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Yedi tepeden oluşan şehre nereden bakarsanız bakın dünyada eşsiz olduğu hissiyatına kapılabilirsiniz. Boğazı, adaları, denizi, ormanları, sahilleri, tabiat parklarıyla ünlüdür. Seyahate çıkmadan önce mini bir plan hazırlayıp buraları dolaşarak şehrin büyüsünü hissedebilirsiniz. Yine şehre yeni gelmişseniz Sabiha Gökçen araç kiralama şirketleri arasından seçim yapıp dilediğiniz doğal güzelliğin tadını kendi aracınızla çıkarıyormuş hissiyatını tadabilirsiniz. Eğer bu eyleme vaktiniz yoksa uçuşlar sırasında şehri izlediğinizde tüm ihtişamı hissedebilirsiniz. Kızıl gün batımı, denizin mavi tonu, boğazın estetik ve birleştirici görünümü uçuşlarınızı daima değer katar. 

Havalimanı, geçiş ikliminin görüldüğü Marmara bölgesinde yer alır. Şehir kıtalar arası kesişim noktası işlevinin yanında hava, iklim olaylarında da kesişim işlevini üstlenir. Karadeniz, Akdeniz ve karasal iklimlerinin etkileri bir arada görülür. Dört mevsim şehirde net olarak hissedilebilir. Çoğunlukla güz ve kış ayları hava soğuk olurken ilkbahar ve yaz aylarında sıcak hava hissedilir. Aşırı yağış almamakla beraber yılın dört mevsiminde de yağış ihtimali olur. Uçuş zamanınıza göre hava durumunu kontrol ederek yol hazırlığı yapmanız size fayda sağlayacaktır.

Lezzetler

İstanbul, çağlardan beri süregelen yüklü gastronomi birikimine sahiptir. Her daim imparatorlukların merkezi olan kent, saraydan gelen klasik lezzetleriyle dikkat çeker. Turistik açıdan klasikler her daim öne çıkar. Ülkenin ünlü şeflerinin birçoğunun restoran ve kafeleri bu kentte yer alır. İş imkanları en fazla bu şehirde olduğu için ülkenin içinden lezzet alanında da çok fazla göç alır. Böylece şehir ülkenin lezzetlerinin çoğunun tadılabildiği bir alana dönüşür. Kentin insanları çoğunlukla üç öğün beslenmeye özen gösterirler. Kahvaltıda siyah çay yaygın olarak tercih edildiğinden dolayı kentin her sokağında çay içebileceğiniz alan bulabilirsiniz. Özellikle et ve hamur ürünleri konusunda çığır açan bir şehirdir. Ünleri dünyaya yayılmış döner ve kebabı şehrin birçok noktasında farklı şekillerle tadabilirsiniz. Bunun yanında çiğ köfte, iskender, lahmacun, pide de en fazla tercih edilenler arasında yer alır. İstanbul sokak lezzetleri açısından da oldukça zengindir. Bir sahil kenarına oturup manzarayı seyrederken aynı zamanda midye dolma, balık ekmek, kokoreç, ıslak hamburger, boza gibi lezzetleri tadabilirsiniz. 

Lezzet konusunda ustalaşmış, her daim tercih edilen kimi mekânlar; şehirde öne çıkmaktadır. Klasik lezzetler tatmak istiyorsanız esnaf lokantaları iyi bir seçim olabilir. Lezzetleriyle öne çıkan esnaf lokantaları:

  • Kanaat Lokantası, Kadıköy
  • Abdullah Usta’nın Yeri, İçerenköy
  • Bankalar Lokantası, Karaköy
  • Tarihi Mardin Kent Sofrası, Bakırköy
  • Hünkâr Lokantası, Nişantaşı
  • Havyore, Beyoğlu

Damaklarda iz bırakan meşhur kebap restoranları:

  • Uzunlar Kebap, Pendik
  • Şehzade Cağ Kebap, Fatih
  • Hamdi Restoran, Eminönü
  • Bağdat Ocakbaşı, Güngören
  • Antakya Mutfağı, Beyoğlu
  • Lezzetleriyle her çeşit döneri tercih edilen mekânlar:
  • Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu, Beşiktaş
  • Nakibey Döner, Ataşehir
  • Döner Plus, Şişli
  • Kardeşler Lokantası, Eyüp

İstanbul her ne kadar sanayi şehri olarak öne çıksa birçok tarım ürününün üretimine ev sahipliği yapmaktadır. Arpa ve buğday; tahıl üretiminde başta gelir. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi bakliyatlar da yaygın olarak yetişmektedir. Ayçiçeği ve kanola gibi yağ bitkilerinin en çok yetiştirildiği alanlardan biridir. Yulaf, çavdar gibi diyet öğünlerini besleyen ürünlere de bölgede rastlanabilir. Bu kadar çeşitli ürünün yetişmesinde geçiş ikliminin payı büyüktür. Üretilen ürünler; klasik, sokak ve et yemek türleriyle harmanlanarak lezzetler çeşitlendirilebilmektedir. 

Konaklama

Havalimanına iniş yaptığınızda dinlenme ihtiyacı duyabilirsiniz. Uçuştan önce ulaşım noktasına çok önceden varmışsınızdır, epeyce vaktiniz vardır. Tüm bu durumlar için çeşitli konaklama alanlarını uçuş alanında bulabilirsiniz. Bunlardan ilki hotel hizmetidir. Geliş-gidiş terminalinin hemen yanı başında bulunan 4 katlı otel, uçağa binme alanına birkaç dakikalık uzaklıktadır. Resepsiyonla birebir görüşerek veya arama yoluyla iletişime geçerek kalacağınız odayı belirleyebilirsiniz. Butik stille harmanlanan yapı, içinde bulunduğunuz sürece hem rahat etmenizi hem de kendinizi havalimanının yoğunluğundan uzak tutmanızı sağlar. Birbirinden farklı oda seçeneklerini, konforlu eşyalarla deneyimleyebilirsiniz. Diğer gereksinimleriniz içinde otel içerisinde restoran, bar, toplantı salonu ve çeşitli hizmetler için geniş alanlar sizleri beklemektedir. 

Uçuştan sonraysa aşırı yorgunsunuzdur veya toplum taşıma, Sabiha Gökçen araç kiralama hizmetlerinden o anda yararlanmak istemiyorsunuzdur. Havalimanı bölgesinde konaklama için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek uyku odalarıdır. Otellere kıyasla daha bireyselliğe yönelik, pratik kullanımlılardır. Odalar, pasaport kontrolünün ardından asma katlarda sizleri bekler. Kalmak istediğiniz saatleri belirleyerek kendinize yer ayırtabiliyorsunuz. İçeride dinlenmek için özel tasarlanmış uyku üniteleri, çağa uygun dijital video izleme platformları, duş, güvenli dolaplar gibi konforunuza değer katacak unsurları bulabilirsiniz. Ayrıca şehre uğramak, uğramadan evvel bilgilere sahip olmak istiyorsanız tabletler ve rehber kitaplar sizlere rehberlik eder. Birer kişilik erkeklere ve kadınlara has şekilde kurgulanan odaların yanında birlikte kalmak isteyen aileler için de oda bulabilirsiniz. Check in yaparak konaklamaya başlayıp ayrılacağınız sırada check out yaparak odadan ayrılmaya özen göstermelisiniz.

Havalimanından uzakta, şehrin turistik büyüsü içinde konaklamaktan yanaysanız imkânlar çoğalmaktadır. Öncelikle tercihinize göre toplu taşıma, kişisel araç veya pratik şekilde Sabiha Gökçen kiralık araç seçenekleri arasında size en uygun olanıyla kent merkezine ilerleyebilirsiniz. Kentin geneline dağılmış turistik dokuyla harmanlanmış otel yapıları konaklama hizmeti için sizleri karşılar. Özellikle tarihi unsurların ön planda olduğu alanlara yönelmek isterseniz Beyoğlu, Şişli, Fatih, Kadıköy, Üsküdar fark etmeksizin çeşit çeşit hizmetle karşılaşabilirsiniz. Otellerdeki bar, açık ve kapalı restoran hizmetleri vasıtasıyla kente has birbirinden lezzetleri yemekleri tadabilir, damak tadınıza uygun yemeği çeşitlilik arasından tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarından tadını çıkarabileceğiniz kapalı havuzlar, geniş otoparklar, hamam, sauna, spa merkezi, jakuzi ve daha birçok çeşitli hizmetten konaklama sürecinizde faydalanabilirsiniz. Havalimanına yakın bir alanda uygun deneyimi yaşamak isterseniz Pendik’te de çok sayıda otel bulabilirsiniz. Bu otellerde tıpkı Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama, otopark gibi hizmetler bulmanız mümkündür. Bu hizmetlerden yararlanarak konaklama sürecinizde kentin turistik dokusunu dilediğiniz anlarda çıkarma fırsatına erişebilirsiniz. Kentin diğer noktalarında bulunan oteller de sunulan hizmetin birçoğunu burada da deneyimlemeniz mümkündür. Pendik’teki oteller daha çok camii gibi tarihsel yapılar, park ve tepe gibi doğal güzelliklere yakındır. Avrupa Yakası’na oranla turistik alan açısından daha sınırlı olsalar da gürültülü yolcukların ardından kafanızı dinlemeniz için birebirdir. 

Görülmesi Gerekenler

İstanbul’da ilk yerleşimler M.Ö 685 senesinde değin uzanır. Yüzyıllarca büyük imparatorluklara ev sahipliği yapmış, büyük savaşların meydanı olmuş İstanbul’da seyahatleriniz sırasında görebileceğiniz çok sayıda turistik, tarihi alan bulunur. Şehre uzak bir noktadan geliyorsanız Sabiha Gökçen araç kiralama firmaları arasından seçim yapıp gün boyu, dilediğiniz gibi kentin dolaşmaya başlayabilirsiniz. Kentte görebileceğiniz imparatorlukların merkezi olmuş bazı tarihi saraylar arasında Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’na en uzun süre merkezlik yapan saraydır. Temelinin atılması 1465 yılına dayanır. 1924 yılından bu yana turistik gezilere açık olan sarayın bölümleri ve içerisinde barındırdığı kimi kültürel hazineler görülmeye değerdir. Geç dönem Osmanlı mimarisi ürünü olan Dolmabahçe Sarayı’nın temeliyse 1843 yılına uzanır. Cumhuriyet’in ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk şehri ziyaretlerinde konaklamak için en çok tercih ettiği mekândır. Saray, Beşiktaş sahiline yakın, büyük bir alana inşa edilmiştir. Bölümlerini, bahçesini, Atatürk’ün vefat ettiği odayı ziyaret edebilirsiniz.

Kentte tarihi, kültürel mirasların sergilendiği çok sayıda müze bulunmaktadır. Müzeleri ziyaret edip mirasları inceleyerek geçmişten bugüne kentin geçirdiği evreler hakkında bilgi edinebilirsiniz. İşte karşınızda mutlaka görmeniz gereken müzeler:

  • Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Fatih
  • Pera Müzesi, Beyoğlu
  • İstanbul Modern Sanat Müzesi, Beyoğlu
  • Kariye Müzesi, Fatih
  • Eski Şark Eserleri Müzesi, Fatih
  • Aya İrini Müzesi, Sultanahmet

Kentin yapısıyla bütünleşmiş kimi yapılar, her daim uğrak noktası olmaktadır. Bu yapılar olmadan yapılacak geziler ve kent tanıtımları eksiklik duygusunu hissettirir. Kentin dokusunu hissedeceğiniz yapılar:

  • Galata Kulesi, Beyoğlu
  • Kız Kulesi, Üsküdar
  • Yerebatan Sarnıcı, Fatih
  • Rumeli Hisarı, Sarıyer
  • Kapalı Çarşı, Fatih

İstanbul her zaman dini fonksiyon yönünden imparatorlukların iz bıraktıkları şehirlerden birisi olmuştur. 1453 yılında kentin Osmanlı İmparatorluğu’na katılmasıyla çok sayıda camii inşa edilmiştir. Kökeni daha eskiye dayanan kimi yapılarsa camiye dönüştürülmüştür. Kentte mutlaka ziyaret etmeniz gereken camiler:

  • Süleymaniye Camii, Fatih
  • Sultan Ahmet Camii, Fatih
  • Ayasofya Camii, Fatih
  • Yeni Camii, Fatih
  • Nuruosmaniye Camii, Fatih
  • Laleli Camii, Fatih

Kent, Osmanlı İmparatorluğu’na geçmeden evvel uzun yıllar Bizans’ın himayesinde olmuş ve bu dönemde çok fazla kilise inşa edilmiştir. Osmanlı döneminde de kiliseler inşa edilmeye devam edilmiştir. Geçmiş dönemlerden bugüne birçok kilise kültürel miras olarak korunmuştur. Seyahatleriniz sırasında uğrayabileceğiniz kiliseler:

  • Aya Yorgi Patrikhanesi, Fener
  • St. Antuan Kilisesi, İstiklal Caddesi
  • Sen Piyer Kilisesi, Karaköy
  • Ayia Efimia Kilisesi, Kadıköy
  • Aya Triada Kilisesi, Taksim

Tüm bu turistik mekânları ve daha fazlasını kendinize iyi bir plan hazırlayıp görmeye başlayabilirsiniz.