Ankara’da Ailelere Özel Araçla Gezilecek En Güzel Yerler

Ankara’da Ailelere Özel Araçla Gezilecek En Güzel Yerler

Ankara, tarihi ve kültürel açıdan oldukça önemli bir şehirdir. Hem Cumhuriyet kuruluşunu hem Anadolu kültürünü bünyesinde barındıran şehre gelmek isteyen gezginler araç kiralama Ankara olanaklarını araştırır. Zira araç kiralama hizmeti çok daha konforlu bir gezi imkanı sunar. Yanı sıra araç kiralama Ankara fiyatları da son derece uygun ve kısa zamanda birçok yeri gezme fırsatı sunduğundan diğer seçeneklere nazaran ekonomiktir. Ankara gezinizi aileniz ile birlikte yapacaksanız, 4×4 araç kiralama Ankara seçenekleri sayesinde güvenilir ve konforun hakim olduğu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. 

Ankara Gezisinde Görülebilecek Yerler Nelerdir?

Muhteşem bir kültür birikiminin şehri olan Ankara’da gezip görülecek çok sayıda tarihi mekan bulunur. Güvenilir araç kiralama Ankara seçenekleri sayesinde tüm bu lokasyonlara ailenizle birlikte rahatça ulaşabilirsiniz. 

Ankara Kalesi

Araç kiralama Ankara Havalimanı firmalarından yaptığınızda vakit kaybetmeden şehrin göbeğinde bulunan Ankara Kalesi’ni görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu tarihi kalenin en önemli özelliği, bünyesinde pek çok uygarlığın izini taşımasıdır. Romalılardan Galatlara, Galatlardan Bizans’a kadar uzanan bir kültür birikimine sahip olan bir kaledir. Tarihi dokusu, manzarası, civarındaki kafe olanakları ile dikkat çeken Ankara Kalesi’ne geziniz sırasında muhakkak uğramalısınız. 

Anıtkabir

Aileniz ile birlikte Ankara’nın sembolü haline gelmiş Anıtkabir’e geniş ve avantajlı araç kiralama Ankara Transporter hizmeti ile ulaşabilirsiniz. İki bölümden oluşan Anıtkabir’e mutlaka uğramalısınız. Anıtkabir’de karşılaşacağınız her kule, farklı bir ulusal değeri temsil eder. Geziden en iyi verimi alabilmek, çocuklarınız varsa onları daha iyi bilgilendirmek açısından gitmeden önce mimari öyküsü hakkında bilgi alabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi

Araç kiralama günlük veya haftalık tercihlerinizde Rahmi Koç Müzesi’ni de mutlaka görmelisiniz. Ankara’da bulunan bu kıymetli yapı, Ankara’nın sanayi temalı ilk ve tek müzesi olma niteliği taşır. Kanuni döneminden bugüne kadar gelmeyi başarabilmiş Safranhan ve Çengelhan’da müze içinde ilgi çeken kısımlardan biridir. Vehbi Koç Dükkanı ise Vehbi Koç’un çocukluk döneminde çalıştığı dükkandır.

Hamamönü

Ankara Kızılay araç kiralama/sizin seçebileceğiniz bir lokasyona araç kiralama hizmeti ile uğrayabileceğiniz bir diğer lokasyon da Hamamönü’dür. Ankara mimarisi hakkında kolaylıkla fikir edinebileceğiniz bu yapı 19.yüzyıldan kalma 250 adet yapıya ev sahipliği yapan bir lokasyondur. 

Etnografya Müzesi

Uzun süreli araç kiralama Ankara hizmetleri ile ulaşabileceğiniz Etnografya Müzesi, Anadolu Türk kültüründe meydana gelen büyük değişimleri içerir. 1930 yılından bu yana ziyarete açık olan müze, ziyaretçileri için baştan sonra kültürel bir miras değeri taşır. Müzenin içinde 11 adet sergi alanı yer alır. Sergi alanına heykel önünden geçtikten sonra merdivenleri çıkarak kubbealtı holünden ilerleyerek ulaşabilirsiniz. Sergide halı işlemeciliği ve kilim işlemeciliği gibi pek çok el sanatlarına ait parçalara rastlayabilirsiniz.

Cumhuriyet Müzesi

8+1 araç kiralama hizmetinden yararlanarak ailenizle Ankara’nın dört bir yanını turlayabilirsiniz. Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yürüyüş mesafesinde konumlanan Cumhuriyet Müzesi, aileniz ile birlikte mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Araç kiralama Ankara Esenboğa/sizin seçebileceğiniz bir lokasyona kiralama hizmeti ile Ankara’da istediğiniz her yere gidebilirsiniz. Ankara’nın Ulus ilçesinde yer alan bu müze, tarihi değerleri en güzel şekilde yansıtan yerlerdendir. Cumhuriyet’in ilk dönemlerini ve Kurtuluş Savaşı’nı yansıtan müze, esasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk binasıdır. 1920 meclisinin ilk toplantısı bu müzede gerçekleştirilmiştir ve bina girişinde sağdan ikinci oda Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat konakladığı odadır. 

II. Meclis Binası

Araç kiralama Ankara Keçiören/sizin seçebileceğiniz bir lokasyona kiralama hizmeti ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir diğer yer de 2.Meclis Binası’dır. Binanın iç kısmında Selçuklu ve Osmanlı izleri bulunur. Dış mimarisi ise türk mimarisi stiline özgü olan Ankara taşını içerir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün ve Celal Bayar’ın özel eşyaları müzede sergilenmektedir. 

Augustus Tapınağı

Araç kiralama Ankara Mamak/sizin seçebileceğiniz bir lokasyona kiralama hizmeti vasıtasıyla aileniz ile birlikte gezerken Augustus Tapınağı’na da uğramalısınız. M.Ö. 25 ve 20. yüzyıllar arasında inşa edildiği düşünülmektedir. Tapınağın büyük bir kısmı 1930 yılında yapılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılmıştır. İmparatorun devletle ilgili bilgilerini ve yazılarını da içeren bu yapıt, mimari ve tarihi değeri yüksek olan bir yerdir. 

Hacı Bayram Camii

Araba kiralama fiyatları Ankara Keçiören ve diğer ilçeleri kapsayan bir bazdadır ve oldukça uygundur. Ailenizle birlikte bir diğer uğrayacağınız lokasyon da Hacı Bayram Camii’dir. Türbe, aynı zamanda çok özgün ve göz alıcı işlemeleri içinde barındırır. Ailenizle birlikte özel aracınızda buraya ulaşabilir ve gezinizin tadını çıkarabilirsiniz. Sizin de göreceğiniz gibi Ankara, tarihi ve kültürel bakımdan oldukça zengin bir şehir, bu şehri doyasıya gezebilmek ve tadını çıkarabilmek üzere araç kiralamak kaçınılmaz. Son günlerde Pandemi nedeniyle toplu taşıma kullanımından ziyade araç kiralama daha çok tercih edilir. Siz de Cepyol’un sunduğu mobil uygulama ile tek tıkla araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralama sözkonusu olduğunda güvenilir firmalardan destek almak çok önemlidir. Cepyol sayesinde aradığınız segmentteki kaliteli araçları kolayca sıralayabilir, bütçenize ve kişi sayısına göre seçim yapabilirsiniz. Dakikalarca firma aramanıza gerek kalmadan tek sayfa üzerinden pratik bir şekilde aracınıza kavuşabilirsiniz. Üstelik Cepyol uygulaması sayesinde, aracınızı istediğiniz noktadan teslim alabilirsiniz. Böylece vakit kaybetmeden başkentimiz Ankara’yı gezebilirsiniz.