arac-kiralama-dikkat-edilmesi-gerekenler

Araç Kiralamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hemen hemen herkesin ortak düşüncesi, araçla çıkılan seyahatlerin her zaman daha rahat ve daha zevkli olduğudur. Bu aynı zamanda gezginlere daha fazla vakit kalmasını da sağlar. Tam da bu noktada, bu ihtiyaç için ortaya çıkmış araç kiralama hizmeti devreye girer. Önceden araç kiralama kişiye şu faydaları getirir: 

  • Zamandan tasarruf etme, 
  • Rahatça uçaktan iner inmez kiralama yapmak, 
  • Kiralanan aracı hızla seçmek, 
  • Kent içerisinde daha hızlı hareket edebilmek ve toplu taşıma ile zaman kaybetmemek, 
  • İşlemlerin hızla bitmesi ve dolayısıyla aracı direkt teslim alabilmektir. 

Araç kiralamadan evvel dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu yazımızda araç kiralama şartları nelerdir sorusuna değineceğiz.   

Kaliteli Bir Firma ile Yola Çıkmak                                          

Gezinizin maksimum seviyede keyifli geçebilmesi adına daima bilineni tercih etmek önem taşır. Araç kiralama şartları arasında ilk başta firma seçimi gelir. Günümüz koşullarında herkesin araç ihtiyacına hitap edebilmek üzere pek çok araç kiralama hizmeti bulunur. İnternet kullanıcılarının artması ve bu konuda daha bilinçli kullanıcıların olması ile her işlem online imkanlarla da sürdürülebilir hale gelmiştir. Siz de Cepyol.com online hizmet olanağı ile rahat ve kolay bir şekilde araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Cepyol.com, gitmek istediğiniz varış noktasına konforlu bir şekilde ulaşabilmenizi sağlamak üzere gereken her türlü hizmeti vermeyi amaç edinmiş bir platformdur. Geniş araç portföyü üzerinden seçim yaparak konfor ve güvenin hakim olduğu bir yolculuk yaparak seyahatinizin tadını maksimum seviyede çıkarabilirsiniz. Ek olarak Avrupa’da araç kiralama şartları ile yerli araç kiralama şartlarının farklı olduğunu belirtmek isteriz.    

Araç Kiralamak için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Araç kiralama hizmeti almak isteyen kullanıcıların aklını kurcalayan sorulardan biri de araç kiralamada gerekli evraklar konusudur. Araç kiralamada rezervasyonu yapan kişi, aynı zamanda aracı kullanan sürücüdür. Araç kiralamada ek sürücü şartları arasında, bir araç için en fazla 2 sürücünün atanabileceği gibi şartlar bulunur. Araç kiralama için yanınızda yalnızca ehliyetiniz bulunuyorsa ya da kimlik kartınız kaybolduysa, kimlik kanıtı olarak pasaportunuzu göstermeniz gerekebilir. Araç kiralama hizmetlerinden T.C vatandaşları yararlanabilir, buna ek yabancı uyruklu kişiler de aynı şekilde pasaportları üzerinden bu hizmetten yararlanabilirler. Araba kiralandığında, araç kiralama şirketinin yolda araca zarar gelmesi durumunda onarım masraflarını karşılamak üzere önden depozito talep etmesi sebebiyle bu şartın yerine getirilmesi gerekmektedir. Araç kiralama şirketleri, banka kartı yerine kredi kartı seçeneğini tercih ederler. Bireysel araç kiralama için gerekli evraklar şunlardır:

  • Kimlik kartı
  • Nüfus cüzdanı
  • Ehliyet veya sürücü belgesi
  • Geçici kimlik belgesi
  • Pasaport
  • İkametgah adresi
  • Kredi kartı
  • İmza beyannamesi

Araç Kiralama Sözleşmesi

Gerek bireysel gerek kısa süreli araç kiralama hizmetlerinde araç kiralamak için gerekli şartlar arasında araç kiralama sözleşmesi bulunur. Şayet araç kiralama niyetindeyseniz araç kiralama sözleşmesi damga vergisi yükümlülüğü olduğunu da hatırlatmak isteriz. Bu noktada sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,5 oranında damga vergisi kesintisi yapılır. Araç kiralama sözleşmesi nasıl yapılır sorusuna daha geniş bir cevap bulabilmek üzere bize ulaşabilirsiniz. 

Araç Kiralama Sözleşmesi Hukuki Niteliği

Araç kiralama sözleşmesi hukuki niteliği bu hizmeti almak isteyen kullanıcıları birinci elden ilgilendiren bir konudur. Araç kiralama işlemleri yapılırken, kiralama işlemini yapan kişiyle kendi bünyesinde bulunan araçları kiralık olarak sunan firma arasında bir sözleşme imzalanır. Sözleşme hakkında daha net bilgi edinebilmek üzere araç kiralama sözleşmesi örneği inceleyebilirsiniz. Bu bağlamda Cepyol sıfatıyla sözleşmede yerini alan araç temini ve aracı teslim eden kişiler bu sözleşmede yer alırlar. Cepyol mülkiyetinde resmi olarak bulunan araç, sözleşmede belirtilen şartlar dahilinde önceden belirlenmiş bir süre içinde kiracıya kiralanır. Bu bağlamda araç kiralama için şartlar konusunda en önemlisi sözleşme yapılmasıdır. Sözleşme kapsamında kiracı aracı aldığı haliyle, sözleşmenin imzalandığı sırada belirtilen gün, saat ve yer bilgileriyle beraber firmaya yeniden teslim edeceğini de taahhüt eder. 

Araç Kiralamada Diğer Önlemler

Havaalanından araç kiralama şartları hakkında bilgi edinerek seyahatiniz öncesi planlama yapabilirsiniz. Araç kiralamada küçük araçlar, büyük araçlara göre fiyat konusunda daha uygun bir avantaj sağlar. Yanı sıra zaman zaman kampanyalar yapılır, bu kampanyaları takipte kalarak daha uygun fiyatlara kiralama yapabilirsiniz. Elbette araca ve kullanıma göre değişiklik göstermekle beraber yakıt tüketimi hususuna da dikkat edilmelidir. Aracı teslim almaya gittiğinizde görevli yanınızdayken aracı iyice kontrol etmenizde de yarar vardır. Bir diğer önemli husus da yakıt durumunu kontrol etmektir. Bu yola çıktığınızda yolda kalmanızı engeller ve aracı teslim ederken aynı depo ile teslim etmenize yardımcı olur. Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da sigorta seçeneğidir. Sigortasız araç kullanırken meydana gelebilecek bütün hasarlarda sorumlu aracı kiralayan kişidir. İşte bu sebeple Cepyol araç kiralama hizmetinin sigorta seçeneğinden faydalanarak büyük bir avantaj elde etmiş olursunuz. Üstelik Cepyol ile günlük, haftalık ya da istediğiniz kadar süre için araç kiralayabilir, trafik sigortası ve kasko sigortaları tamamlanmış araçlarla güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz. Ayrıntılı araç kiralama şartları fiyatları hakkında bilgi edinmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm yolculuklarınızın sonu mutluluk olsun. #OnlineBiletCepyolda

Kampanya ve Fırsatlardan Yararlanmak İçin Cepyol Uygulamasını Hemen İndir!

uçuran uçak bileti