İzmir’e Günübirlik Seyahat İçin 3 Lokasyon

İzmir’e Günübirlik Seyahat İçin 3 Lokasyon

Türkiye’nin nüfus ve ekonomi anlamında en büyük üçüncü şehri İzmir’dir. Kente uçakla seyahat edildiğinde Adnan Menderes Havalimanı’nda inebilirsiniz. Siz de İzmir için uçak bileti alarak ayrıcalıklı bir şekilde seyahat edebilirsiniz. İzmir gibi bir kente, otobüsle, özel araçla ya da uçak ile ulaşım olanağı mümkündür. İzmir – İstanbul arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 8 saat kadar sürer. Uçak yolculuğunun 1 saat kadar sürdüğü düşünüldüğünde, zamandan tasarruf etmek ve acelesi olanlar için Türkiye’nin en işlek rotasında uçak ile seyahat etmek daha avantajlı olabilir.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

İzmir’e gitmek isteyenlerin aklında olan sorulardan biri de İzmir’e nasıl gidilir sorusudur. İlk defa uçak yolculuğu yapacak kullanıcılar için İstanbul – İzmir rotası kısa süresiyle tercih edilebilir. Bunun için internette favori olan Cepyol.com üzerinden uygun fiyata sahip bir uçak bileti alınabilir. Aynı şekilde İzmir’e vardığınızda Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarını değerlendirerek şehir merkezine konfor içinde ulaşabilirsiniz. 

İlk etapta İzmir uçak seferleri arasından size uygun olanı seçerek işe başlayabilirsiniz. Kolay ve pratik kullanıma sahip Cepyol.com arayüzü ile size en uygun ve avantajlı bileti bulabilirsiniz. Ardından bagaj hazırlık aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada aldığınız bilette belirtilen ağırlık neyse ona göre hazırlık yapmalısınız. Yolcu bilgilerinin ve bilet kontrol işlemlerinin yapıldığı check-in adımı, mutlaka dikkat edilmesi gereken adımdır. Check-in işlemlerinin zamanında gerçekleşmesi için, uçuş saatinizden en az 1 saat önce havaalanında olmanız gerekir.

İlk kez İzmir uçak bileti alarak uçuş yapacakların yaşayacakları süreç bu adımlar üzerinden ilerlemektedir. Uçak seyahatinin zamandan tasarruf etmeyi sağlaması ve konforlu olması uçak ile seyahatinin oldukça avantajlı olmasını sağlar. Siz de Türkiye’nin dört bir yanından İzmir uçak yolculuğu yaparak zaman kaybetmeden günübirlik seyahatinize başlayabilirsiniz. 

İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi, Konak Meydanı üzerinde yer alan kentin simgelerinden biri haline gelmiş olan bir yapıdır. Günübirlik İzmir turu planlayanların olmazsa olmaz, aklında yer edinen bir kuledir. Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından olan Sultan II. Abdülhamit’in tahta çıkışının çeyrek asırlık kutlaması üzerine yaptırılmıştır. Kule, gövde itibarıyla mermerden, kalan bölümlerde kesme taş oymacılığı ile inşa edilmiştir. 25 metrekare yüksekliğinde, dört ayaklı bir platform üzerine inşa edilen kule, dört katlı ve sekizgen kaideli olarak tamamlanmıştır. Dar kenarlarda sebillere yer verilen kuleye asil ve göz kamaştırıcı kemerler eklenmiş ve fıskiyeler yerleştirilmiştir. Buradaki çeşme ve galerilerde renkli sütunlar kullanılmıştır. Yanı sıra bitkisel süslemelerle de güzel bir görünüm kazanılması sağlanmıştır. Elbette o dönemde bulunan diğer eserlerde olduğu gibi binanın cephelerine kabartma arma ve tuğlalar konulmuştur. Bu kadar özenin ve detayın bulunduğu İzmir Saat Kulesi, bugün şehre gelen konukların ilk ziyaret etmek istediği yer olarak dikkat çeker. 

Efes Antik Kenti

İzmir uçuşlar araştırması yapan her gezginin gönlünde Efes Antik Kenti vardır. M.Ö. 8600 döneminde basit bir yerleşim olarak kurulan bu kent, gelişen yıllar içinde dönemin en büyük küresel başkentlerinden biri haline gelmiştir. Bu çok gelişmiş kent, altın çağını M.Ö. 129’da Roma İmparatorluğu’na bağlandıktan sonra görmüştür. Asya eyaletinin başkenti konumuna gelen kent, bu dönemde 200.000 kişiyi aşan nüfusa sahip olarak çağının en büyük metropellerinden biri haline gelmiştir. Şehirde gittikçe biriken zenginlik mimari alana da yansımıştır. Yeniden ayağa kaldırılarak sergilenen Celcus Kütüphanesi, sahip olduğu ihtişamla ne kadar muazzam bir şehir olduğunu gösterir. Şehrin güzelliğinden söz edildiğinde en fazla adı geçen yapı Artemis Tapınağı’dır. M.Ö. 550’de kent Romalıların eline geçmeden önce Lidya kralı Creseus tarafından yaptırılmıştır ve bugün dünyanın 7 harikası arasında yer alır. Günümüzde tapınaktan geriye yalnızca birkaç parça taş ve sütun kalmıştır. Siz de avantajlı İzmir uçak bileti fiyatları analizini Cepyol üzerinden yaparak bu değerli lokasyonu görebilirsiniz. 

Agora Antik Kenti

İzmir’in Konak ilçesinde Mezarlıkbaşı semtinde yer alan Agora Antik Kenti, M.Ö. 4. yüzyılda kurulmuştur. İyon agoralarının en korunmuş ve en büyük olan kenti olarak kabul edilmektedir. Agora, Helenistik dönemde Hippodamos şehir planına uygun olacak şekilde üç kat halinde inşa edilmiştir. O dönemde kurulu binalarla çevirili olan Agora’dan günümüze ulaşmayı başaran yapılar ne yazık ki M.S. 178’de yaşanan depremin ardından Roma İmparatoru Marcus’un desteğiyle inşa edilen şehre aittir. Agora, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yanı başındadır. Tarihi Kent Merkezi’nde mutlaka uğranması gereken bir noktadır. Yüzyıllar boyu toprakla yeryüzü arasında yarı açık şekilde duran mermer sütunların kazıları başlamıştır ve böylece İzmir şehir merkezindeki bu tarihi yer şehrin en önemli arkeolojik ve kültürel yerlerinden biri haline dönüşmüştür. Dikdörtgen şekilde planlanan Smyrna Agorası, ortada geniş bir avlu ve etrafındaki sütunlu galerilerden meydana gelir. Agora Antik Kent yazıtlarında, İzmir ve çevresini yerle bir hale getiren 178 depreminde kente yardımcı olan kişiler hakkında bilgi verildiği bilinmektedir. Mutlaka görülmesi gereken tarihi köşeleri ve enfes lezzetleri ile gezginleri kendine çeken şehre yapacağınız günübirlik gezilerde Cepyol İzmir uçak bileti ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. İzmir uçak bileti ne kadar gibi sorularınıza yanıt bulabilmek ve size uygun bileti seçerek bütçenize katkıda bulunmak için vakit kaybetmemelisiniz.