Online Otobüs Bileti Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Online Otobüs Bileti Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Modern yaşamın akışı içinde kolay hareket edebilmek amacıyla ulaşım yolları geliştirilmiştir. Bu yollar arasında otobüs geçmişten bugüne önemini korumaktadır. Her geçen gün genişleyen firma ağı sayesine ulaşabileceğiniz bilet hizmetleri de genişler. Geniş imkanlar her ne kadar fazla olsa yoğun yaşamın akışı içinde otobüs bileti imkânların tümüne göz atmak için yeteri kadar vaktiniz olmayabilir. Dijital olarak hizmet veren Cepyol, yalnızca birkaç dakikada geniş fırsatların tümüne göz atarak otobüs bileti alma işlemini online olarak gerçekleştirmenizi sağlar.

Online Otobüs Bileti için İlk Adım

Dijital ekran üzerinden işleminizi tamamlamak amacıyla ilk olarak otobüs bileti alanına ilerleyerek işe başlayabilirsiniz. Açılan online otobüs bileti sayfasında karşınızda doldurmanız gereken birtakım bilgiler çıkar. En başta karşınıza doldurmanız gereken lokasyon bilgileri çıkar. Nereden ve nereye olmak üzere ikiye ayrılan bu bilgiler, yolculuk rotanızı belirlemeye yardımcı olur. Nereden alanına yaşadığınız konumun ve konumuza yakın bir alanın bilgisini girebilirsiniz. Nereye konumu ise yolculuğu nerede tamamlayacağınızı yani otobüsten ineceğiniz konumu ifade eder. Sistem üzerinde yurt içi il ve ilçelere dair geniş tercih skalası yer alır. Bu geniş çeşitlilik arasından seçim yaparak rotanızı oluşturabilirsiniz.

Güzergâh seçiminin ardından karşınıza doldurmanız gereken tarih alanı çıkar. Sistem üzerinden tek yönlü bilet almanız mümkündür. Bundan dolayı online otobüs bileti al işlemi sırasında yalnızca gidiş tarihinizi belirtmeniz yeterlidir. Yıl seçiminde ise bulunduğunuz yıldan iki sonrasına kadar seçim olanağı şansı sizlere tanınmaktadır. Sistem üzerinden tarih seçimine kolaylık sağlamak için bugün ve yarın seçenekleri yer alır. Bugün seçeneğini seçmeniz durumunda firmaların 00.00’a kadar olan seferleri karşınıza çıkar. Yarın seçeneğini seçmeniz durumunda ise bu saatten sonra, gece düzenlenen, seferlere ulaşabilirsiniz. Yolculuk tarihiyle beraber zamanınızı netleştirdikten sonra otobüs bileti bul butonuna tıklayarak ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Online Otobüs Bileti Sefer Seçimi

Girdiğiniz temel bilgiler ışığında ikinci aşamada karşınıza firmaların düzenledikleri sefer bilgileri çıkar. Platform üzerinde anlaşmalı olan tüm firmaların seferlerini görmeniz mümkündür. 24 saat boyunca düzenlenen seferler liste halinde sizlere sunulur. Online otobüs bileti nasıl alınır konusunda bu noktada listeden seçim yapmanız gerekmektedir. Eğer geniş listeden seçim yapmakta zorlanıyorsanız platform üzerindeki filtreleme olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Online otobüs bileti satın al hizmeti sırasında yalnızca belirli firmaların teklifleriyle karşılaşmak istiyorsanız firma listesinden seçim yaparak sefer sayısını daraltabilirsiniz. Yalnızca günün belli saatine veya saatlerine yönelik seferlerin görüntülemek istiyorsanız hareket sekmesi bölümünden aralığı daraltarak aradığınız sefer saatine ulaşmayı mümkün kılabilirsiniz. Bütçenize göre seçim yapmak isterseniz online otobüs bilet fiyatları için aralık belirebilirsiniz. Bu unsurlar doğrultusunda seferinizi belirledikten sonra seç butonuna tıklayarak koltuk seçimi ekranının açılmasını sağlayabilirsiniz. Bu ekranda boş ve dolu koltukları görüntüleyerek cinsiyet unsurunu göz önünde bulundurarak koltuk seçimi yapabilirsiniz. Boş koltuk durumuna kendiniz ve yakınlarınız için dilediğiniz sayıda koltuk seçebilirsiniz. Koltuk seçimi sırasında otobüs bileti almak için ne gerekli noktasında her bir yolcuya has ayrı ayrı bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Ad, soyad, T.C. kimlik no ve cinsiyet girmeniz gereken temel bilgilerdir. Bu bilgilere ek olarak pandemi koşullarının etkisiyle HES kodu da gerekmektedir. Bilgilerinizi tamamını doğru şekilde girdikten sonra iletişim ve ödeme adımına geçebilirsiniz.

Online Otobüs Bileti Rezervasyon Tamamlama

Sefer, koltuk seçiminin ardından biletinizi netleştirmek amacıyla öncelikle iletişim bilgilerinizi doldurmanız gerekmektedir. İletişim bilgileri; biletinizin ve e-faturanızın size ulaşması için elzemdir. Girmeniz gereken iletişim bilgileri; cep telefonu numaranız ve e-mail adresinizdir. Cep telefonunuz bilet bilgilerinin sms olarak size ulaşması ve acil durumlarda sesli olarak size ulaşılması için gereklidir. Mail adresiniz ise e-fatura ve bilet bilgilerini size ulaştırmak için kullanılır. İletişim bilgilerinizi girdikten sonra sistem tarafından size bilgilendirme, tanıtım amacıyla mesaj gönderilebileceğine dair seçeneği de onaylayarak ödeme adımına geçebilirsiniz. Ödeme adımını online olarak başarıyla tamamlama amacıyla kart bilgilerinize erişmenize gereklidir. Kart bilgileriniz gerek satın alırken gerekse satın alım sonra iade işlemlerinde gereklidir. Kart sahibi, numarası, son kullanma tarihi ve CVV bilgilerini doldurduktan sözleşmeyi okuyup onaylayarak satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Online Otobüs Bileti Satın Alma Sonrası İşlemler

Ödeme işlemiyle beraber online biletiniz, sizin için keyifli bir yolculuğun anahtarı haline gelir. Yolculuğun başarıya ulaşması için online otobüs bileti aldıktan sonra ne yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız kısaca ek bir şey yapmanız gerekmez cevabı verilebilir. Online biletinizle otobüsün kalkış noktasına gidip yetkililere dijital ekran üzerinden biletinizi göstererek otobüsteki yerinizi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer online bileti yazılı olarak da elinizde taşımak istiyorsanız seyahat öncesinde firmanın acentesine başvurarak pratik şekilde elde etmeniz mümkündür. Online otobüs bileti nasıl kullanılır sorusuna için bilet üzerinde yer alan PNR numarası sayesinde, yolculuktan genellikle bir saat öncesine kadar, iptal ve değişim sağlanabilir tarzı yanıtlar verilebilir.

Biletinizle ilgili tüm düzenlemeleri online olarak dakikalar içerisinde tamamlamak amacıyla Cepyol’u tercih edebilirsiniz. En uygun seferlere ulaşarak hesaplı bilet imkanlarından faydalanabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan evvel herhangi bir aksaklık yaşamanız durumunda hiçbir ek ücret ödemeden biletinizi saniyeler içinde iptal edebilirsiniz. Satın alma ve sonrasında aklınıza takılan herhangi bir konu olursa 7/24 aktif çalışan müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.