ucak-bilet-almadan-once-yapmaniz-gereken-5-secim-cepyol

Uçak Bileti Almadan Önce Yapmanız Gereken 5 Seçim

Uçak Bileti Almadan Önce Yapmanız Gereken 5 Seçim

Günümüzde birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen havayolları, belirli koşullar ile şekillenir. İnsanların tercihleri ile pek çok farklı yere uçak seyahati eşliğinde kolay bir şekilde ulaşılır. Belirli zamanlar ve fırsatların gözetilmesi eşliğinde uygun bir bütçe ile seyahat etmek mümkündür. Uçak biletleri, birçok farklı mecra üzerinden müşterilerine sunulur. İnsanların belirli firmalar ve internet üzerinden kolayca alınabilen biletler, pek çok unsur ile dikkat uyandırır. Müşterilerin vize politikası, kişisel verilerin doğruluğu, uçak konforu ve eşya bagaj düzeni gibi faktörler dikkat çeker. Uçak bileti almadan rezervasyon yapılması gibi durumlarda daha uygun bir fiyatın uygulanması öngörülür. Bu bilgiler dahilinde müşterilere daha uygun ve konforlu yolculuklar açısından zemin oluşturulur. Günden güne değişen koşullar ile birlikte uçak bileti almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar aşağıdaki gibidir;

  1. Seçilen Havayolu Firmasının Güvenilirliği

Uçuş için seçilen firmanın güvenilirliği oldukça önemlidir. Müşterilerin kendini güvende hissetmesi ve doğru koşullar altında yolculuk yapabilmesi için firmanın birçok faktör ile tedbir oluşturması gerekir. Öncelikli uçak bileti almadan vize başvurusu  yapılmalıdır. Çünkü artık birçok ülke vize istemektedir. Bununla birlikte bilet alınacak firmanın rezervasyon işlemlerini doğru bir şekilde yapması gerekir. Firmalar, arasında sunulan hizmet farklılığı görülür. Bu sebeple fiyat karşılaştırması yapılmalı ve firmanın bilet sattığına dair belgesi olmalıdır. Müşteriler, gecikme ve erteleme durumları karşısında bilet alacağı firmanın kolaylık sağlamasını beklerken aynı zamanda ayrıcalıklı bir şekilde hakların gözetilmesini de ister  Havayolu firmasının kalitesi, uzun ömürlü olması ve müşterilerin yorumları ile de belirlenir. 

  1. Kişisel Verilerin Doğruluğu

İşlem yapılan firmanın müşterisine aksi durumlar karşısında geri ödeme sağlaması ve bunun güvencesini vermesi önemlidir. Uçak bileti alınmadan önce kişisel verilerin ne kadar doğru bir şekilde hazırladığına dikkat edilmesi gerekir. Genel olarak şahsi bilgiler ve bunun yanı sıra konum, gidiş geliş saatleri, ve doğru havaalanı olması oldukça önemlidir. Gidiş ve geliş yerleri, müşteri isteğine bağlı olarak geri ödeme yapması ve yolculuk esnasında müşterinin ihtiyaçlarını gidermesi ile birçok unsur sayılır. Bu bilgilerin yanlış ve hatalı girilmesi durumunda sizi uçağa almama gibi bir risk ile karşılaşılabilir. Aksi halde hem paranızdan olursunuz hem de ortada kalarak gideceğiniz yere ulaşamazsınız. Firmanın uçak bileti ileri tarihe alma ve benzer durumlar için müşterilerine kolaylık sağlaması beklenmektedir. Kişisel verilerin doğruluğundan emin olarak hareket etmek gerekir ve bilet almadan önce biletinizin ne tür şartları karşıladığı da incelenmelidir. 

  1. PNR Kodu ve Check-in İşlemleri

Passenger name record olarak bilinen bu kod bilet alan kişinin isim kaydıdır. Uçak bileti almadan önce bu kodun alınması gerekir ve bu sayede kayıtlı bir şekilde yolculuk yapılmasına zemin hazırlanır. Uçak biletinin sistem kaydının olması, aynı biletin birçok kişiye satılmasını engeller. Bununla birlikte firma sizi koruma altına alır ve bileti yalnızca sizin adınıza kaydeder. PNR kodu sayesinde hem güvenli yolculuk yapılabilir hem de kolayca check-in işlemleri uygulanabilir. Uçak bileti almadan önce check-in işlemlerinin de halledilmesi gerekir. Genel olarak uçuş başlamadan önce koltuk numaraları belirlenir ve belirli bir saat aralığı içinde değiştirme olanağı sunulur. Check-in işlemi ile koltuk seçimi tamamlandığında o koltuk artık sizden başkasına tanımlanamaz. Bu işlem ile birlikte kolay bir şekilde yolculuk yapılması sağlanır. Uçak bileti için gerekli bilgiler bu işlemler doğrultusunda tamamlanarak size konforlu alanlar oluşturulur. 

  1. Bagaj Seçiminin Uygunluğu

Müşterilerin tercihleri ile dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de bagaj seçiminin uygunluğudur. Yolculuk türü ve uzunluğuna bağlı olarak doğru bir bagaj seçilmesi oldukça önemlidir. Müşterilere iki ayrı bagaj olanağı sunulur. El bagajı ve çanta tercih eden bireylerin uyması gereken belirli kurallar bulunur ve kurallara uyulması dahilinde yolculuğa izin verilir. Bu sebeple uçak bileti alınmadan önce uçuşa uygun bir şekilde bagaj seçimi yapılması oldukça önemlidir. Bazı firmalar, bagaj, yemek ve benzeri durumlar için ayrıca ödeme isterler. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak adına firmayı doğru bir şekilde araştırmakta fayda vardır. Uçak bileti alırken bu tarz firmaları göz önüne almak gerekir. Belirli koşullar ile uçuş sağlanması ve bagaj ağırlıklarına bağlı olarak el bagajı ve normal bagaj olmasına karar verilmelidir. 

  1. Hes Kodu ve Koronavirüs Kuralları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle artık tüm ulaşım mecraları ve toplu alanlarda belirli koşullar sunulur. Uçak bileti almadan önce olması gereken bu koşullardan biri de Hes kodunun olması ve geçerliğidir. Bu hes kodu ile birlikte insanların güvence altına alınması sağlanır aynı zamanda hastalığın yayılması engellenir. Bu sayede uçak bileti almadan önce hes kodu alınması oldukça önemlidir. İnsanların toplu alanları kullanması ve özellikle bu tarz ulaşım araçlarının tercih etmesi sonucunda hastalıklar daha kolay yayılır. Pek çok kişi tarafından koronavirüs kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Bu sebeple belirtilen kurallar eşliğinde yolculuk yapılması üzerine dikkat çekilir. Koronavirüsün yayılmasının engellenmesi açısından gerekli tüm koşulların sağlanması durumunda uçak bileti alınabilir. Cepyol üzerinden siz de kendinize konforlu yolculuk için zemin oluşturabilir ve pratik bir şekilde bilet alabilirsiniz. Birçok farklı seçeneği ve verimi açısından kaliteli bir hizmet alabilirsiniz.

Tüm yolculuklarınızın sonu mutluluk olsun. #UçakBiletinde5Kural

Kampanya ve Fırsatlardan Yararlanmak İçin Cepyol Uygulamasını Hemen İndir!

uçuran uçak bileti