Dikkat Etmeniz Gereken 5 Araç Kiralama Şartı

Dikkat Etmeniz Gereken 5 Araç Kiralama Şartı

Günümüzde araç kiralama hizmeti oldukça yaygın bir uygulamadır. Birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen bu yöntem, şehir içi ve şehirler arası yolculuklar için insanların ulaşım biçimi haline gelmiştir. Araç alırken birçok farklı unsur karşınıza çıkar ve araç kiraladığınızda, vergi, kasko, trafik sigortası ve benzer masraflardan muaf olursunuz. Araç kiralama ile birçok farklı işlev yerine getirilir. İş programları, günlük ve kısa zamanlı seyahatlar gibi birçok durum için şahsi bir yolculuk kulağa oldukça cazip gelir. Araç kiralama firmaları, internet ve benzer sektörler ile pek çok mecra üzerinden bu işlem kolaylıkla yapılabilir. Kendinize en uygun koşullarda hizmet oluşturmak için araç kiralama gerekli belgeler ve şartlar gerekir. Bu şartlar doğrultusunda iyi bir hizmet almanız mümkündür. Tüm bu şartların öncesinde ihtiyaç ve beklentilerinizi belirlemelisiniz. Araç kiralama şartları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.

  1. Firmaları Detaylı Bir Şekilde Araştırın

Araç kiralama yapılırken bireyler birçok farklı koşulu değerlendirmek durumundadır. Kiralama işleminde öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken koşul, firmanın nasıl bir konumda bulunduğudur. Konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmek için firma açısından tedbirli olmak gerekir. Araç kiralama işlemi yapılmadan önce detaylı bir şekilde firma araştırması yapmanızda büyük fayda vardır. Firma araştırması ve fırsatları değerlendirirken aracın ve koşulların uygunluğu konusunda belirli karara ulaşmanız gerekir. Araç kiralama şartları arasında uygun fiyatlar ile beklentilerinizi karşılaması oldukça önemli bir durumdur. Siz de belirli zaman dilimlerinde sunulan pek çok özel teklif ile kolaylık sağlayabilir ve kampanyalar arasında seçim yapabilirsiniz. Belirli zaman dilimlerinde bu avantajlar artış göstererek indirim oranları yükselmekte ve müşterisine oldukça iyi fırsatlar sunulabilmektedir. 

  1. İhtiyacınıza Uygun Bir Araç Modeli Belirleyin

Araç kiralama işlemlerinde bireylerin ihtiyacına uyumlu bir araç seçilmesi oldukça önemlidir. Öncelikle nasıl bir araç istendiği ve yolculuğun kaç kişi ile yapılacağı doğrultusunda bir karar verilir. Bunun ardından aracın büyük ve küçüklüğü belirlenir. Kiralama işlemlerinde genellikle araç büyüklüğü ile fiyat artışı görülür. Ancak bazı firmaların sunduğu avantajlar ile aracı büyütebilir üstelik daha uygun bir fiyat ile kullanım sağlayabilirsiniz. Müşterilerin tercihleri sayesinde değişiklik gösteren Araç kiralama için şartları, internet mecraları üzerinde de kolay bir şekilde yapılma imkanı sunar. Kısa ve uzun yolculuklar ile bagaj kullanımına gerek duyulurken aracın boyutu ve bagaj genişliği ile kendinize oldukça pratik alanlar oluşturabilirsiniz. Bu tarz işlemlerde genellikle aracın yakıt durumuna da bakılması gerekir. Kiralama işlemi yapılan firma ile  dizel, benzin gibi yakıt seçimi yapabilir ve tercihinize bağlı olarak araçlar arasında küçük motorluları da seçebilirsiniz.

  1. Aracın Yakıt Durumunu Kontrol Edin

Müşterilerin tercihleri ile şekillenen araç kiralama hizmetlerine, genel olarak şahsi ve toplu yolculuk durumlarında sıklıkla başvurulur. Kiralama işlemleri oldukça kolay ve pratik bir şekilde işlev sunarken belirli kontroller eşliğinde bu işlem yapılır. Araç kiralamada gerekli evraklar için kimlik ve ehliyet yeterlidir. Böylece kolay bir şekilde kiralama işlemi yapılır. Ancak burada önemli bir husus bulunur. Kiralama işlemlerinde genellikle kiralanan aracın deposu dolu alınır ve dolu bir şekilde teslim edilir. Müşterilerin kiralama şirketinde teslim aldığı aracın deposunu kontrol etmesi gerekir. Aksi halde farklı ve istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Araç kiralama için şartlar arasında teslim alınırken yakıt göstergesinin hangi seviyede olduğuna dikkat edilerek şirkete bildirilmesi gerekir. 

  1. Sigortayı ve Sözleşmeyi İhmal Etmeyin

Müşterilerin araç kiralama konusunda oldukça dikkat etmesi gerekenlerden konulardan bir tanesi de sigorta ve sözleşme işlemleridir. Araç kiralanırken acentenin sunduğu evraklar içinde kişisel otomobil politikası aranmalıdır. Bu işlem sırasında şirketler sigortaya ihtiyaç duyar ve aksi bir durumda tüm sorumluluk kiralama yapacak olan kişinin üzerine kalır. Sigorta acentesi üzerinde kişisel haklarını gözetmek de oldukça fayda vardır. Aynı zamanda hız sınırı, alkol, ve benzer uyuşturucu durumları da genel olarak sigortanın geçerli olabilmesi için gerekli şartlar arasında yer almaktadır. Araç kiralama işleminde sigortanın ardından aracın kaskosunun olması da oldukça önemlidir. Firma bu koşulları size sağlamadığında oldukça büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu aşamada uygulanan araç kiralama sözleşmesi hukuki niteliği de aynı şekilde önemlidir. Resmi bir evrak olan sözleşmenin oldukça iyi bir şekilde okunması ve ardından imzalanması gerekmektedir. Aynı şekilde hangi durumlarda ceza alabileceğiniz ve cezalar karşılığında ne kadar ücret ödeneceğine dair bilgileri bu sözleşme üzerinden öğrenebilirsiniz.

  1. Aracın Hasar Tespitine Dikkat Edin

Firmaların sunduğu eşsiz avantajlardan faydalanmak, müşterilerin bütçelerine büyük oranda katkı sağlar. Araç kiralamak için gerekli şartlar arasında kiralanacak olan aracın hasar kaydına bakılması da çok önemlidir. Aracın ne tür bir hasar kaydı bulunmakta ve hangi bölgelerinde olduğuna dair her bilginin öğrenilmesi gerekir. Aksi halde kaza ve hasar oluşması durumunda ortaya çıkan hasarın sizin tarafınızdan olduğu öne sürülebilir. Araç kiralama esnasında tüm hasarlar tespit edilerek kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Bagaj, koltuklar, motor ve benzer alanların hasar alıp almadığı ve bununla birlikte gerekli olan diğer tüm parçaların kullanılabilirliğine iyice bakılmalıdır. Tüm bu işlemler sonucunda araç kiralama işlemi yerine getirilebilir. Havaalanından araç kiralama şartları da oldukça kolay bir şekilde yapılır. Belirli koşulların yerine getirilmesi ile birlikte ister internetten ister şirket ile pratik bir şekilde kiralama işlemini yapabilirsiniz. Sizler de Cepyol’u tercih ederek kendinizi güvence altına alabilir ve eşsiz fırsatlardan faydalanabilirsiniz.