Uçak Bileti Alırken Nasıl Tasarruf Edersiniz? 

Uçak Bileti Alırken Nasıl Tasarruf Edersiniz? 

Uçak yolculuğu yapmak için sebebiniz ne olursa olsun yolculuklara çıkmayı zor hale getiren çoğunluktaki uygun fiyatlı uçak bileti temin etme adımıdır. Bazı zamanlarda oldukça yüksek fiyatlı olan uçak bileti fiyatları gözünüzü korkutarak sizi yolculuk yapmaktan caydırabilir. Yeni yerler keşfetme isteğiniz tavan yaptıysa “uygun fiyata uçak bileti nasıl bulunur” sorusunu sormaya başlayabilirsiniz. Uygun uçak bileti bulmak imkansız değildir. Belli başlı detaylara dikkat ederek siz de uygun fiyatlı uçak bileti bulabilir, seyahat bütçenizden tasarruf edebilir ve gezinizden aldığınız verimi maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Kampanya Dönemlerini Takip Etmek

Havayolu firmaları, dönem dönem kampanyalar gerçekleştirerek hayalinizdeki yerlere ulaşmayı daha uygun fiyatlı bir hale getirebilir. Uçak biletlerinde kampanya dönemlerini takip ederek siz de hayalinizdeki yerlere ulaşmayı daha uygun fiyatlı hale getirerek tasarruf edebilirsiniz. Kampanya dönemlerinden nasıl haberdar olacağınızı öğrenebilmenin yolları var. Bunun en kolay yolu şüphesiz ki havayolu firmalarını sosyal medya kanallarından takip etmektir. Arzu ederseniz belli aralıklarda havayolu şirketlerinin web sitelerine girerek de hangi konumlarda kampanya düzenlemesi olduğunu da kontrol edebilirsiniz. Tüm bunlar yorucu geldiyse, Cepyol uygulaması sayesinde kolayca kampanyalı uçak biletlerine ulaşabilirsiniz.

Avantajlı Tarihler Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Özellikle Haziran ayında yaz tatili ya da Ocak ayında kayak tatili yapma gibi sabit nedenleriniz yoksa esnek yolculuk tarihleri belirlemeyi tercih edebilirsiniz. Uygun uçak bileti alırken dikkat edilecek zaman, gitmeyi düşündüğünüz destinasyona göre değişiklik gösterebilir. Örnek vermek gerekirse sahil kasabalarından birine gitme düşüncesindeyseniz denizlerin ısındığı zamanlarda değil kış veya ilkbaharı tercih edebilirsiniz. Şayet amacınız gitmeyi planladığınız şehri ve kültürel değerlerini görmekse o dönemki turist yoğunluğunun olmadığı tarihleri seçebilirsiniz. Yanı sıra resmi tatillerde de uçak bileti fiyatları yükselebilir. Tatil ve iş başlangıç-bitişlerine denk gelen pazartesi, cuma ve pazar günleri de uçuş fiyatlarında zirvenin görüldüğü dönemlerdir. Uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında şüphesiz zamanlama vardır. Siz uygun fiyatlı bilet yakalamak isterseniz birçok firmanın yurt içi ve yurt dışı bilet fiyatlarını aynı listede Cepyol sitesinde bulabilirsiniz.

Konfor ve Ekonomi Arasında Tercih Yapmak

Uygun uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtlarından biri de konfor-ekonomi arasında seçim yapılması gerektiğidir. Biletinizi almadan önce değerlendirmeniz gereken konu, kısa mesafe mi yoksa uzun mesafe mi gideceğinizdir. Uçak bileti alırken tasarruf etmede en önemli detaylardan biri de valiz ağırlığıdır. Uygun ücretli uçuşlarda kabin hakkı düşük olabilir ve bagaj için ekstra ücret gerekebilir. Bu konuda uçak bileti satın alma işleminden önce bilet sınıfının şartlarını okumak etkili olacaktır. Bunun için uçak bileti alırken fatura bilgileri dökümünden yararlanabilirsiniz. 

Özel Durum İndirimlerinden Yararlanmak

Uçak bileti alırken tasarruf edebilmek adına belli özel durumlara uygun yapılan indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Örneğin bir öğrenciyseniz ve bütçenizi sarsmadan uçak yolculuğu yapmak istiyorsanız uçak bileti alırken öğrenci indirimi fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde engelli yolcular için de indirim fırsatları sunulmaktadır. Bunun için firmaların belirlediği oranda engele sahip yolcuların, indirim fırsatından yararlanmak üzere ilgili belgeleri ibraz etmesi şartı alınır. Uçak bileti alırken engelli indirimi, hemen hemen her havayolu firmasında bulunur. Özel indirimler arasında bulunan bir diğer indirim de asker indirimidir. Uçak bileti alırken asker indirimi de yolcular tarafından oldukça tercih edilir.

Uçuş Sonrası İndirimi Güvence Altına Almak

Bütçenizi aşmayacak, uygun ve tasarruf getirecek bir seyahat bileti için uçak bilet fiyatları kampanyaları elbette ki önemli. Uçaktan indikten sonrasını da şansa bırakmamak faydalı olabilir. Bunun için seyahat sigortası yaptırmalısınız. Gezmek, keşfetmek, ülkeler-şehirler arası seyahat etmek her ne kadar keyif verici olsa da çıkacak aksiliklerin olabileceğini de söylemek gerekir. Uçak bileti alırken seyahat sigortası yapmak, önemsiz gözüken ancak en önemli olan detaylardan biridir. Böylece tasarruf etme durumu da arttırılmış olur. 

Yapacağınız Rotayı Belirlemek

Şayet seyahat amacınız belli bir lokasyon üzerinde yapılacak eğitim ya da iş toplantısına gitmek değilse uygun uçak bileti alma durumu daha kolay hale gelebilir. Yalnızca rahatlamak ve gezmek amacındaysanız gideceğiniz lokasyon listesi oldukça geniştir. Bu lokasyonlardan en uygun uçak bileti fırsatı sunanı seçerek bu şekilde ekonomik uçak yolculuğu yapmanın fırsatını Cepyol uygulamasıyla bulabilirsiniz. Fakat varış lokasyonuna karar vermek için son dakikaya kadar beklememelisiniz.
 

Kredi Kartı Puanlarından Yararlanmak 

Uçak bileti alışverişi yaparken aynı anda uçuş için para biriktirme gibi durumlar da uygun uçak bileti alma ve tasarruf etme konusunda yardımcıdır. Bazı bankalar, sundukları kredi kartlarıyla yaptığınız alışverişlerde biriktirdiğiniz puanları uçuşunuzda kullanmaya imkan tanırlar. Aynı zamanda havayolu firmalarının da uçuş puanı biriktiren üyelik kartı imkanları bulunmaktadır. Bu kartlarla uçuş gerçekleştirdikçe puan toplayabilir ve ileride yapacağınız yolculuklardan birinde biletinizi ücretsiz alma şansını dahi yakalayabilirsiniz.

Tek Yön Biletlerini Kontrol Etmek

Dönüş seçimi doğru yapabilmek, size çok daha ekonomik bir gezi imkanı sağlayabilir. Eğer gidiş-dönüş biletinizi aynı havayolu firmasından alırsanız ekstra avantaj ve indirimleri de yakalamış olursunuz. Bunun için Cepyol.com ayrıcalıklı uçuş biletlerinden faydalanabilirsiniz. Cepyol.com aynı zamanda indirim ve kampanyaları düzenli olarak uygular. Bu indirimler ile avantajlı uçak bileti fiyatlarıyla konforlu ve kaliteli yolculukların tadına varabilirsiniz.